Dé trimsalon voor uw  kat, hond, konijn of cavia.

Over mij:

Hallo, ik ben Birgitt Algra en ik ben naast dierentrimster ook Paraveterinair (dierenartsassistente). Omdat ik graag mijn beroep wat wilde uitbreiden heb ik de opleidingen katten-, honden- en konijnentrimmen gevolgd.

Mijn doel is uw huisdier op een zo diervriendelijk mogelijke manier te trimmen.

Dat houd in dat ik ruim de tijd neem voor de trimbeurt om de stress van het trimmen zo minimaal mogelijk te maken. Er zijn ook nooit meerdere dieren tegelijk aanwezig in de salon. Mijn doel is om te zorgen dat uw huisdier niet angstig is voordat hij/ zij de salon betreed en ook weer rustig de salon verlaat na het trimmen.

Dat is voor sommige diersoorten lastig, maar bijna altijd mogelijk. Ik trim dan ook zonder narcose. Mocht het toch een keer nodig zijn om een dier onder narcose te trimmen , kan dit in overleg met uw dierenarts.

Door de dieren op een kalme, rustige manier te benaderen en goed op hun lichaamstaal te letten probeer ik ze een zo fijn mogelijke behandeling te geven. Soms is dit helaas niet mogelijk omdat het dier erg  bang of agressief is. Dan probeer ik de behandeling zo kort mogelijk te laten duren, maar wel volledig uit te voeren. Mocht dit niet mogelijk zijn bij katten en konijnen in verband met de stress die zij ervaren, kan het zijn dat de behandeling een week later word afgemaakt. Dit natuurlijk altijd in overleg met de eigenaar.

Daarnaast heb ik diverse clinics  gevolgd om op deze manier goed op de hoogte te blijven van de laatste technieken van het hondentrimmen.

Certificaten clinics : Schnauzer & Bouvier / Doodle vs. Poodle / Boomer - Huishond in de trimsalon / Waterhonden / Kopjes & Pootjes.

Om zoveel mogelijk de stress te kunnen verlagen bij dieren heb ik diverse cursussen gevolgd:

 TTOUCH voor katten/ ook toepasbaar bij honden.

Massage voor het Konijn.                  


Voor Stichting Dierennoodhulp Flevoland die de opvang van asieldieren in Lelystad op zich heeft genomen,trim ik de honden en katten die een trimbeurt nodig hebben. Zo blijft de vacht van  deze dieren ook goed onderhouden totdat ze geadopteerd zijn. Hier zijn voor de stichting geen kosten aan verbonden.

 

 

  


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info