Dé trimsalon voor uw  kat, hond, konijn of cavia.

Over mij:

Hallo, ik ben Birgitt Algra en ik ben naast dierentrimster ook Paraveterinair (dierenartsassistente). Omdat ik graag mijn beroep wat wilde uitbreiden heb ik de opleidingen katten-, honden- en konijnentrimmen gevolgd.

Mijn doel is uw huisdier op een zo diervriendelijk mogelijke manier te trimmen. Dat is voor sommige diersoorten lastig, maar bijna altijd mogelijk. Ik trim dan ook zonder narcose. Mocht het toch een keer nodig zijn om een dier onder narcose te trimmen , kan dit in overleg met uw dierenarts.

Door de dieren op een kalme, rustige manier te benaderen en goed op hun lichaamstaal te letten probeer ik ze een zo fijn mogelijke behandeling te geven. Soms is dit helaas niet mogelijk omdat het dier erg  bang of agressief is. Dan probeer ik de behandeling zo kort mogelijk te laten duren, maar wel volledig uit te voeren. Mocht dit niet mogelijk zijn bij katten en konijnen in verband met de stress die zij ervaren, kan het zijn dat de behandeling een week later word afgemaakt. Dit natuurlijk altijd in overleg met de eigenaar.

Daarnaast heb ik diverse clinics  gevolgd om op deze manier goed op de hoogte te blijven van de laatste technieken van het hondentrimmen.

Certificaten clinics : Schnauzer & Bouvier / Doodle vs. Poodle / Boomer - Huishond in de trimsalon / Waterhonden / Kopjes & Pootjes.

Ook om de stress te kunnen verlagen bij dieren heb ik diverse cursussen gevolgd:

 TTOUCH voor katten 

Massage voor het Konijn.                  


Als dierenartsassistente heb ik diverse nascholingen gedaan zoals: Konijnen en Knaagdieren assistentendag.

Ook heb ik een EHBO diploma voor dieren en heb ik een aantal jaren als vrijwilliger gereden voor Stichting Dierennoodhulp Flevoland op de dierenambulance. 

 

  


 


 


 


 

E-mailen
Bellen
Map
Info