Dé trimsalon voor uw  kat, hond, konijn of cavia.

Behandelingen katten


Ook katten hebben verzorging van de vacht nodig. Vooral bij langhaar katten is dit bekend, maar ook korthaar katten en katten op leeftijd of met bijvoorbeeld artrose die zichzelf niet goed meer kunnen wassen, kan een trimbeurt verlichting geven.

Ontwollen: Bij het ontwollen wordt de vacht uitgedund en minder dik gemaak. Een deel van de ondervacht wordt op deze manier er uit gekamd zodat uw kat minder last heeft van een te dikke vacht. Vooral voor katten met veel onderwol is dit een fijne behandeling.

Scheren De kat wordt in leeuwenmodel geschoren. De kop, poten en de staart worden niet geschoren. Voor katten die erg last hebben van hun vacht of als de kat vervilt is. Korthaar katten die zichzelf niet goed meer kunnen wassen worden niet helemaal geschoren, daar verwijder ik alleen de vervilte plekken.

KammenHet is mogelijk om de vacht van uw kat helemaal door te kammen en te borstelen. Om te voorkomen dat deze vervilt raakt als u zelf niet goed in staat bent om de kat regelmatig te kammen. Zo voorkomt u dat uw kat geschoren moet worden.

Wassen / DrogenAls het nodig is kan de kat gewassen worden, dit gebeurd vooral bij katten die een erg vettige vacht hebben en zichzelf niet kunnen schoonhouden. De meeste katten vinden wassen niet fijn, dus deze behandeling is niet standaard in de trimbeurt opgenomen.


Kitten consult: Bij een kitten consult laat ik het kitten wennen aan de behandeling in de trimsalon. U krijgt informatie over hoe u de kat het beste kan kammen en welke kam u het beste kan gebruiken. Dit consult is gratis en afhankelijk van hoe het kitten reageert, kunnen we het consult eventueel vaker herhalen.


Maandelijkse onderhoudsbeurt: Dit is vooral voor langhaar katten die snel in de klit raken. Ook voor katten die snel geïrriteerd raken is deze beurt een uitkomst. Ze zijn snel klaar en alle klitjes en teveel onderwol wordt  vaker verwijderd, dit voorkomt vervilting en de katten zelf raken veel minder gestrest. 

Ook voor oudere korthaar katten is deze beurt een uitkomst, de oude haren die normaal door het wassen worden verwijderd, worden nu tijdens de trimbeurt verwijderd.E-mailen
Bellen
Map
Info